Main menu

Pages



بيتزا اللحم المفروم

مقادير عجينة البيتزا 

- ٣ اكواب دقيق
- ملعقتين صغيرتين خميرة خبز
- 4 ملاعق لبن بودرة
- ملعقة ملح
- ملعقة سكر
- نص كوب زيت زيتون
- ماء دافئ

طريقة عمل العجينه


1- نخلط الخميرة مع شوية ماء وملعقة سكر و نتركهم يتفاعلو
2- نخلط الدقيق و اللبن بودرة و الملح مع الماء و الماء اللي فيه الخميرة ونعجنهم كويس لغاية لما نحصل على عجينة لينة
3- نعيد عجنها بزيت الزيتون لغاية لما تتشربو
4-  نسيبها تخمر في مكان دافئ لمدة ساعه او الى ان يتضاعف حجمها


بيتزا-اللحم-المفروم

مقادير الحشوة

- 200جرام لحم مفروم
- 3حبات طماطم كبيرة مبشورة او مضروبة في الخلاط
- بصلة متوسطة مقطعة مربعات صغيرة
- 2 
ملاعق كبيرةصلصة طماطم
- نص فلفلة حمراء و نص فلفلة صفراء متقطعين شرايح رفيعة
- جبن مبشور
- التوابل ( ملح - فلفل - بابريكا - زعتر يابس مطحون  )


الطريقة

1- في مقلاة نحط اللحمة و شوية زيت و نتبلها بالملح و الفلفل ثم نضع عليها 2 بصلة مفرومة ونقلب حتى تنضج

2- نخلط الطماطم و الصلصة و ملعقة صغيرة فلفل و ملعقة صغيرة بابريكا وشوية من الملح والزعتر و نحطهم على نار هادية لحد لما تستوي الصلصة


3- بنفرد العجينة و نحطها في الصينية و نحط فوقها طبقة البصل و بعدين الصلصة و اللحمة و بعد كدة بنزينها بشرائح الفلفل

4- ثم نضع الجبن الموتزريلا وندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة


             * وبألـــــــــــــــــــف هـــــــــــــــنا  *