مقادير الدوريتوس
- 1 كوب دقيق
- 1\2 كوب دقيق ذره اصفر
- 2 ملعقه كبيره زيت
![]() |
الدوريتوس |
- 1 ملعقه صغيره ملح
- 1 ملعقه صغيره سكر
- 1\2 ملعقه صغيره كمون
- 1\2 ملعقه صغيره كركم
- 1\2 ملعقه صغيره شطه
طريقة التحضير
1- يتم عجن كل هذا مع بعض بماء دافئ وتكون العجينه ناشفه 2- تترك العجين ترتاح حوالى 1\2 ساعه وتقسم هذه العجينه الى قطع صغيره حوالى 15 قطعه
3- نبدأ نفرد القطعه الاولى بالزيت على الرخامهونحاول ان تفرد على قدر المستطاع
4- نسخن طاسه تيفال على النار بدون اى ماده دهنيه ونضع العجينه المفروده فيها
ثم نقلبها على الجهه الاخرى وهى مش بتاخد وقت خالص ومش لازم تتحمر
5- وبعد ان ننهى الكميه كلها نبدأ نقطع انصاف ثم ارباع ثم اثمان
6- بعد تقطيع كل الكميه نقلى هذه المثلثات فى زيت عميق لمده دقيقه واحده او حنى ناخذ لون ذهبى فاتج ونخرجه على ورق نشاف
ملحوظه
يجب نخل دقيق الذره قبل استعماله لوجود شوائب به
* وبألـــــــــــــف هـــــــــــــــنا *
1- يتم عجن كل هذا مع بعض بماء دافئ وتكون العجينه ناشفه 2- تترك العجين ترتاح حوالى 1\2 ساعه وتقسم هذه العجينه الى قطع صغيره حوالى 15 قطعه
3- نبدأ نفرد القطعه الاولى بالزيت على الرخامهونحاول ان تفرد على قدر المستطاع
4- نسخن طاسه تيفال على النار بدون اى ماده دهنيه ونضع العجينه المفروده فيها
ثم نقلبها على الجهه الاخرى وهى مش بتاخد وقت خالص ومش لازم تتحمر
5- وبعد ان ننهى الكميه كلها نبدأ نقطع انصاف ثم ارباع ثم اثمان
6- بعد تقطيع كل الكميه نقلى هذه المثلثات فى زيت عميق لمده دقيقه واحده او حنى ناخذ لون ذهبى فاتج ونخرجه على ورق نشاف
ملحوظه
يجب نخل دقيق الذره قبل استعماله لوجود شوائب به
* وبألـــــــــــــف هـــــــــــــــنا *