طريقة عمل الكيكة بصوص الشيكولا
المقادير
كوب زيت
كوب لبن
كوب ماء
4 ملاعق كبيرة كاكاو خام او على حسب الوصول للقوام الكريمى
2 بيضة
باكو فانيليا
كوب دقيق
باكو بيكينج باودر
طريقة التحضير
أول حاجة نضع كوب السكر وكوب الماء وكوب الزيت والكاكاو واللبن
والفانيليا في الخلاط، ونضربهم مع بعض لحد ما يبقوا متجانسين ويدوبوا كلهم
والسكر يدوب، وكمان ممكن تحطي المكونات دية شوية شوية علشان ما تبقاش كتيرة
على الخلاط ويدوبوا كويس
بعد كدة ناخد من الخليط ده كوباية كاملة ونخليها على جنب لوحدها
نجيب بيضتين ونكسرهم على باقي الخليط اللي في الخلاط ونضربه تاني كويس
نحط الخليط اللي ضربناه مع البيض في وعاء بلاستيك ونضيف عليه كوباية الدقيق والبيكينج باودر، ونعجنهم مع بعض جامد بالملعقة
بعد كده نصب العجينة في الصينية (بس صينية صغيرة لان مقاديرها قليلة )وندخلها الفرن لحد ما تستوي (العجينة بتبقى سايلة شوية
أوّل ما العجينة تستوي وتخرجيها من الفرن، بنجيب كوباية الصوص اللي كنا سيبينها على جنب وبنصبها على وش الكيكة وبنسيبها شوية
بعد ما الكيكة تبرد ممكن نحطها في الثلاجة، بس أنا بصراحة مش بحطها أنا كمان بحب أكلها والصوص لسه دافي شوية.. وكلي بقى وادعي ليّ،