طرق كتيره لحفظ الثوم

طرق كتيره لحفظ الثوم

الطريقه الاولى لحفظ الثوم

1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .
2- نضع كمية منه في الكبة أو فرامة البصل ونضيف له حوالي 1ملعقة صغيرة ملح .

3- نفرمة نصف فرمة ( بمعنى ليس ناعم) .
4- ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة اخرى ملح و2ملعقة كبيرة زيت ذرة
5- ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .
6- نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم وتكون نظيفه وجافة جداً .ونضع فيها الثوم .
7- نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت بإرتفاع نصف سم تقريباً .
8- أحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .(ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام ) .
9- يستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .

 الطريقه الثانيه لحفظ الثوم

1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .

2-  نفرمها وبعدين نحطها في قالب الثلج ويكون متوسط الحجم

3- نضعها في الفريزر الى ان يتجمد وبعدين نطلعها وهي جامده في كيس نايلون
وهيه جامده ونحطها في الفريزر


4- نكرر العمليه ووقت الطبخ نطلع مكعب واحد حسب الحاجه
 

ملاحظه هامه ......
           طبعا قالب الثلج يكون خاص للثوم فقط ما نستخدمه في شي ثاني

الطريقه الثالثه لحفظ الثوم

 1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .
2- احطه فى الخلاط  ( مع فلفل اخضر وكسبرة خضرة وكمون كتير)
3- بضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى 

ملاحظه هامه .....
الطريقه دى عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة الباذنجان المخلل وحاجات كتير......
 

طرق كتيره لحفظ الثوم

أرشادات خاصه بحفظ الثوم

1- الملح المستخدم أثناء الفرم يسهل الفرم ويجعله أنعم .
2- الزيت المستخدم أثناء الفرم يحافظ على لون الثوم فلا يتغيرمع الوقت .
3- الزيت المستخدم في السطح يحافظ على الثوم من الجفاف أو التغيرات نتيجة حفظه لفترات طويلة (يظل طري )
4- يجب غلق العلبة بإحكام حتى لا تنتقل الرائحة إلى الفريزر أو الاغذية الأخرى المحفوظة
5- .يجب عدم ترك العلبة خارج الفريزر لفترات طويلة .
(فقط خذي ما تحتاجيه ورديها فوراً إلى الفريزر ) .
6- يمكن إستخدامة مع كل أنواع الطعام والسلاطات أيضاً