طرق كتيره لحفظ الثوم
الطريقه الاولى لحفظ الثوم
1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .2- نضع كمية منه في الكبة أو فرامة البصل ونضيف له حوالي 1ملعقة صغيرة ملح .
3- نفرمة نصف فرمة ( بمعنى ليس ناعم) .
4- ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة اخرى ملح و2ملعقة كبيرة زيت ذرة
5- ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .
6- نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم وتكون نظيفه وجافة جداً .ونضع فيها الثوم .
7- نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت بإرتفاع نصف سم تقريباً .
8- أحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .(ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام ) .
9- يستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .
4- ثم نقوم بإضافة نصف ملعقة صغيرة اخرى ملح و2ملعقة كبيرة زيت ذرة
5- ثم نقوم بفرمة مرة أخرى حتى نصل به إلى الدرجة المفضلة لديكِ (ناعم –أو ناعم جدا ) حسب الرغبة .
6- نحضر علبة بلاستيك لها غطاء محكم وتكون نظيفه وجافة جداً .ونضع فيها الثوم .
7- نساوي السطح ثم نضع عليه طبقة من الزيت بإرتفاع نصف سم تقريباً .
8- أحكمي غلق العلبة وضعيه في الفريزر .(ممكن نستعمل علب مختلفة الاحجام ) .
9- يستخدم عند الحاجة ويعاد غلقة بإحكام وإعادته الى الفريزر .
الطريقه الثانيه لحفظ الثوم
1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .
2- نفرمها وبعدين نحطها في قالب الثلج ويكون متوسط الحجم
3- نضعها في الفريزر الى ان يتجمد وبعدين نطلعها وهي جامده في كيس نايلونوهيه جامده ونحطها في الفريزر
4- نكرر العمليه ووقت الطبخ نطلع مكعب واحد حسب الحاجه
ملاحظه هامه ......
طبعا قالب الثلج يكون خاص للثوم فقط ما نستخدمه في شي ثاني
الطريقه الثالثه لحفظ الثوم
1- نقشر كمية كبيرة من الثوم .2- احطه فى الخلاط ( مع فلفل اخضر وكسبرة خضرة وكمون كتير)
3- بضربهم مرة تانية لحد ما المكونات تنعم وبحطهم فى برطمان تانى
ملاحظه هامه .....
الطريقه دى عشان تتبيل السمك وطواجن الجمبرى والكاليمارى.. وتتبيلة الباذنجان المخلل وحاجات كتير......
![]() |
طرق كتيره لحفظ الثوم |
أرشادات خاصه بحفظ الثوم
1- الملح المستخدم أثناء الفرم يسهل الفرم ويجعله أنعم .2- الزيت المستخدم أثناء الفرم يحافظ على لون الثوم فلا يتغيرمع الوقت .
3- الزيت المستخدم في السطح يحافظ على الثوم من الجفاف أو التغيرات نتيجة حفظه لفترات طويلة (يظل طري )
4- يجب غلق العلبة بإحكام حتى لا تنتقل الرائحة إلى الفريزر أو الاغذية الأخرى المحفوظة
5- .يجب عدم ترك العلبة خارج الفريزر لفترات طويلة .
(فقط خذي ما تحتاجيه ورديها فوراً إلى الفريزر ) .
6- يمكن إستخدامة مع كل أنواع الطعام والسلاطات أيضاً