لانشون اللحم فى البيت


مقادير لانشون اللحم

(هذه المقادير تكفي لعمل اسطوانتين لانشون )
- 1/2 كيلو لحمه مفرومه
- 1/2  راس ثوم مقشر
- من 3 ل 4 ملاعق بقسماط ناعم جدا او دقيق مش اكتر علشان ماتفرولش
- 3 قطع جبنه مثلثات

- 4 بيضات
- 1/2  كوب زيت
- مكعب مرقه لحم ان وجد اودجاج
- حبه فلفل اخضر واحمر
- التوابل (ملح - فلفل اسمر - زعتر - حبهان - جوزه الطيب - حبه البركه - شطه بحسب رغبتك )
لانشون-اللحم

طريقة تحضير لانشون اللحم


1- توضع جميع المقادير فى الكبه وتفرم جيدا الى ان تصبح ناعمه جداااااااااااا
( يمكنك تقسيم الكميه  نص حار والاخر عادي )
2- تفردي كيس بلاستيك عادي وتضعي عليه نص المقدار طوليا لعمل اسطوانه وتبتدي تلفيه مع ضغط المكونات للداخل
3- ترجعي تاني تضعي الكيس فقلب ورق فويل او الورق الحراري وتلفيه مره اخري ثم تقفلي من الجوانب جيدا جدا كانك بتلفي بنبونايه
4- تغلي كميه من المياه فى وعاء  اكبر من حجم الاسطوانتين اللي انت عملتيهم وبعد غليان الميه بتحطي اسطوانتين اللانشون فى الماء المغلي وتتركيه من نص ساعه لساعه الا ربع عى النار
5- تخرجيه وتتركيه يبرد وتضعيه بالثلاجه لتاني يوم وبعدها يمكنك تقديمه
6- ان حبيتي تضيفي لون احمر علشان يديكي لون اللانشون ضيفي بنجر
  وكل ما فضل بالتلاجه نكهته بتزيد وطعمه بيحلو


                  * وبألــــــــــف هـــــــــــــنا *