بيتزا اللحم المفروم
مقادير عجينة البيتزا
- ٣ اكواب دقيق- ملعقتين صغيرتين خميرة خبز
- 4 ملاعق لبن بودرة
- ملعقة ملح
- ملعقة سكر
- نص كوب زيت زيتون
- ماء دافئ
طريقة عمل العجينه
1- نخلط الخميرة مع شوية ماء وملعقة سكر و نتركهم يتفاعلو
2- نخلط الدقيق و اللبن بودرة و الملح مع الماء و الماء اللي فيه الخميرة ونعجنهم كويس لغاية لما نحصل على عجينة لينة
3- نعيد عجنها بزيت الزيتون لغاية لما تتشربو
4- نسيبها تخمر في مكان دافئ لمدة ساعه او الى ان يتضاعف حجمها
|
مقادير الحشوة
- 200جرام لحم مفروم- 3حبات طماطم كبيرة مبشورة او مضروبة في الخلاط
- بصلة متوسطة مقطعة مربعات صغيرة
- 2 ملاعق كبيرةصلصة طماطم
- نص فلفلة حمراء و نص فلفلة صفراء متقطعين شرايح رفيعة
- جبن مبشور
- التوابل ( ملح - فلفل - بابريكا - زعتر يابس مطحون )
الطريقة
1- في مقلاة نحط اللحمة و شوية زيت و نتبلها بالملح و الفلفل ثم نضع عليها 2 بصلة مفرومة ونقلب حتى تنضج2- نخلط الطماطم و الصلصة و ملعقة صغيرة فلفل و ملعقة صغيرة بابريكا وشوية من الملح والزعتر و نحطهم على نار هادية لحد لما تستوي الصلصة
3- بنفرد العجينة و نحطها في الصينية و نحط فوقها طبقة البصل و بعدين الصلصة و اللحمة و بعد كدة بنزينها بشرائح الفلفل
4- ثم نضع الجبن الموتزريلا وندخلها الفرن لمدة 30 دقيقة
* وبألـــــــــــــــــــف هـــــــــــــــنا *