الشريك المصرى

المقادير:
نص كيلو دقيق
نصف كوب زيت
نصف كوب سكر خشن
بيضة
معلقة كبيرة خميرة
لبن دافئ للعجن

لتزين الوجة :
بيضة وسكر وسمسم

الطريقة :
هنحط كل المكونات على بعضها ونعجن كويس لغاية ما يبقى عندنا عجينة طرية
نغطيها ونسبها تخمر وكل ما تخمر نهبطها بالايد حوالى اربع مرات علشان تكون هشة
بعد كدة بتشكليها على حسب رغبتك سواء حلزونى او ضفيرة ونرصها فى صاج الفرن ونسبها تخمر
بعد ما تخمر ندهن الوش بالبض ونرش علية سكر وسمسم
ندخلها الفرن لغاية ما تستوى وبالف هنا
.